Winkelwagen

Maatwerk


 

Veel artikelen kunnen kant en klaar ingekocht worden. Beschikbare voorraad is dan alleen afhankelijk van beschikbaarheid bij groothandels. Nu is die nogal eens beperkt, maar door groter in te kopen kunnen wij voorraad problemen redelijk goed voorkomen.
Een groot aantal artikelen verpakken wij in kleinere verpakkingen, omdat de standaard verpakkingen veel te groot zijn voor de gemiddelde klant/gebruiker. Weliswaar kost het ompakken behoorlijk veel tijd, maar door zo groot mogelijk in te kopen, kunnen we ook voor déze artikelen de voorraden goed op peil houden.
Bovenstaande artikelen vallen dan ook niet onder maatwerk.

Een klein aantal artikelen echter wordt niet door enige groothandel geleverd. Omdat wij het toch onmisbare produkten vinden, bieden wij ze wel aan, maar ze moeten met de hand worden gemaakt afhankelijk van bestellingen! MAATWERK dus. 

Het betreft hier:
precut shapes zoals vierkantjes, rechthoeken in allerlei kleuren. Deze zijn nog redelijk snel te maken en nalevering duurt doorgaans niet lang, als het al niet gelijk meegeleverd kan worden.
- zelfgemaakte fritten in allerlei kleuren; een zéér arbeidsintensief proces: glas moet schoongemaakt worden, vergruisd (het veredelde vijzel-werk) uitgezeefd en gewogen. Gemiddeld kunnen niet meer dan 12 zakjes per uur gemaakt worden, wat het niet alleen tijdrovend maakt, maar ook duur.
Vooruit werken is niet mogelijkomdat niet te voorspellen is wat en hoeveel van een bepaald artikel besteld zou kunnen worden. Daarnaast is het niet mogelijk voldoende opslag te creëren; het betreft hier zo'n 50 artikelen die in ruim 40 kleuren beschikbaar zouden moeten zijn. Dat alleen al kost ruim 2000 opbergvakken.
Enig alternatief is dus: later leveren of naleveren als er onvoldoende tijd is om direct mee te leveren.
Nalaveren kan dus enige tijd duren; zeker bij de zeer arbeidsintensieve produkten. Heeft u haast of wilt u niet wachten, bestel ze dan niet of vraag naar de maximale levertijd om aan de hand daarvan uw keuze te kunnen bepalen.