Winkelwagen

Verzending


 

Voor verzending van uw bestelling maken wij gebruik van PostNL (TNT-post). Wanneer mogelijk kiezen wij de meest gunstige/voordelige verzendvorm, maar u kunt zelf de verzendvorm bij afwerken van de bestelling. Geen keuze maken kan tot vertraging leiden als een pakket bijv. niet door de brievenbus kan terwijl u brievenbuspost kiest!

De verschillende mogelijkheden (nb.: onderstaande tarieven zijn verzendtarieven binnen Nederland; actuele tarieven voor verzending buiten Nederland vindt u op www.postnl.nl/tarieven ):

Verzending als brievenbuspost: de maximale maten zijn dan 35x25x3 cm; max. gewicht is 2 kg.
Houd er rekening mee dat te kwetsbare of gevaarlijke stoffen niet door de brievenbus kunnen en - in geval van chemicaliën - mogen om gezondheidsrisico's voor bijv. bezorgers te vermijden. 

Nb.: De tarieven worden/zijn regelmatig gewijzigd door PostNL. Actuele prijzen zie link boven.

Verzending als pakket 
  Maximale maten: 95x45x45;  max. gewicht is 10 kg (basis) of 30 kg (zeker).
  Het tarief binnen NL is: Tot 10 kg 6,95 euro, tot 30 kg 13,25 enz. 
  Het tarief buiten  NL is: Tot 2 kg (zonder TR&TR) 9,35 euro, tot 5 kg 19,50, tot 10 kg 25,00, enz. 

Bij verzending geldt een verminderde verzekering, wat betreft glasbreuk, omdat glas (-breuk) niet verzekerd kan worden. Echter: Mocht u een beschadigd pakket aangeleverd krijgen, laat dan door de bezorger een ondertekende schadebevestiging afgeven, zodat later bij schade gereclameerd kan worden bij TNT. Weigert de bezorger dit, dan wordt u geadviseerd het pakket te weigeren en retour te laten gaan (tenzij u het risico van schade voor uzelf acceptabel vindt). 

Bij bestelling kiest het programma automatisch het verzendtarief dat past bij het gewicht (verpakkingsmateriaal meegewogen).

Verzending als ZEKER pakket
Maximale maten: 99x45x45;  max. gewicht is 30 kg.
Ook bij verzending van ZEKER pakket geldt verminderde verzekering in geval van glasbreuk.
De meerprijs voor ZEKER (aangetekend, verzekerd tot 500,-) is € 1,65, Nb.: de verzekering geldt voor zoekraken e.d., niet voor glasbreuk.
Ook bij ZEKER verzending geldt een verhoogd verzekering en risicodekking.
Echter: Mocht u een beschadigd pakket aangeleverd krijgen, laat dan door de bezorger een ondertekende schadebevestiging afgeven, zodat later bij schade gereclameerd kan worden bij TNT. Weigert de bezorger dit, dan wordt u geadviseerd het pakket te weigeren en retour te laten gaan (tenzij u het risico van schade voor uzelf acceptabel vindt). 

Indien het gewicht van uw bestelling uitgaat boven de 30 kg, wordt de bestelling over 2  of zonodig meerdere pakketten verdeeld.

Wanneer wordt verzonden....
Normaal gesproken wordt uiterlijk binnen 2 á 3 werkdagen na ontvangst van uw betaling verzonden. Daarbij geldt dat het weekend uiteraard niet verzonden kan worden en wij 's maandags gesloten zijn. Uitzonderingen daargelaten (bij "spoedjes") is maandag dus geen werkdag.
Veelal (ruim 95% van de bestellingen) wordt overigens dezelfde of volgende dag verzonden. Is echter sprake van materialen die eerst bij de groothandel moeten worden opgehaald, dan geldt eerder genoemde levertermijn. Wanneer sprake is van maatwerk (artikelen die niet kant-en-klaar ingekocht kunnen worden en dus handmatig vervaardigd moeten worden, zoals arbeidsintensieve Fritten of Precut-shapes zoals ruitjes), dan kan langere levertijd ontstaan. U wordt dan geïnformeerd

Eigen risico.....
Wanneer gekozen wordt voor pakketverzending in NL. wordt gewerkt met Track&Trace. Doordat het pakket gevolgd kan worden is van kwijtraken geen sprake en ontstaan er nagenoeg nooit problemen. E.e.a. is nl. altijd bij PostNL te achterhalen. Kiest u voor zekerpakket, dan is het pakket bovendien extra verzekerd (glasbreuk kan overigens niet verzekerd worden) en moet ervoor getekend worden
Bij verzending buiten Ned. echter kan bij gewichten onder de 2 kg gekozen worden voor verzending zonder TR&TR. In dat geval is niet te achterhalen welke weg het pakket volgt en geldt verhoogd eigen risico zoals bij brievenbuspost (zie hierna).

Brievenbuspost: hoewel veel klanten kiezen voor deze veel goedkopere vorm van bezorging van hun bestelling en hierbij - behoudens één dubieus gevalletje - nooit problemen zijn opgetreden, is de bestelling geheel niet te volgen, tenzij verzonden is als brievenbuspakje. Er kan door ons dan ook geen garantie afgegeven worden of aansprakelijkheid gedragen worden wat betreft schade of vermissing en de keuze voor deze verzendmethode is voor eigen risico. Toch willen we deze economisch gunstige verzendmethode onze klanten niet onthouden en er wordt véél gebruik van gemaakt. Wilt u echter uw eigen risico uitsluiten, kies dan voor aangetekende verzending. In dat geval moet u tekenen voor ontvangst en bestaat het risico niet. 

Schade aan brievenbusbestellingen kan - hoe goed wij ook verpakken - nooit geheel vermeden/uitgesloten worden; de bestelling komt nl. in een postzak terecht met soms wel 50 kg andere post erop. Daarnaast komen postzakken tijdens transport bovenop elkaar te liggen, zodat belastingen van ruim 100 kg kunnen ontstaan. Wij kunnen dan ook geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade bij brievenbuspostverzending, wanneer u kiest voor verzending van kwetsbare artikelen via deze verzendmethode.